Allt om pingisutrustning

Har du bestämt dig för att ta tag i träningen på allvar? Pingis är en utmärkt sport att utöva för dig som vill motionera och ha roligt på samma gång. Generellt sätt behöver du heller ingen dyr utrustning för att komma igång. Här kan du läsa om den utrustning som behövs för att kunna träna pingis. Både när det gäller pingisträning hemma, i sporthall eller utomhus.

Hemma, ute eller i sporthallen

Pingis är en sport som är fartfylld, teknisk och underhållande. Det är en sport som välkomnar både äldre och yngre motionärer. Pingisträningen kan helt enkelt anpassas utifrån ork, ålder och skicklighet. Sakta men säkert kommer du att märka hur din kondition och teknik förbättras.

Ett krav för att kunna spela är att du har en spelkompis. Kolla bland dina vänner om det finns någon som liksom du har lust att komma igång med ””ping pong””. Eller varför inte träna pingis tillsammans med någon i familjen? En trevlig aktivitet för både stora och små. Ställ upp ett pingisbord i garaget eller i trädgården för att komma igång med träningen. Idag erbjuder kommuner pingisbord utställda i parker eller andra öppna ytor utomhus. Det enda som behövs är ett racket och boll. Ett smidigt alternativ för dig som inte har möjlighet att träna pingis hemma.

Du kan vända dig till din lokala pingisförening om du vill göra träningen mer seriös. Pingis är en idrott som genomsyras av en stor föreningsgemenskap och du får garanterat många nya vänner under träningspassen. Kanske du till och med törs ställa upp i en turnering och spela ett par matcher? Gemenskapen och stöttningen mellan föreningsmedlemmar kommer att göra mycket för din utveckling som pingisspelare.

Träningskläder för pingis

När det gäller kläder till träningen är det framför allt skor du bör lägga pengar på. Ett par rejäla sportskor som tål stötar och är bekväma är ett måste. Pingis är en sport med snabba vändningar och du behöver skor med greppfasta sulor och skön komfort. Ett tips är att välja en kvalitetssko från ecco som är experter när det gäller kvalitet, komfort och funktion. Faktum är att Ecco sportskor många gånger är ett bättre alternativ än de klassiska varumärkena inom sport och träning.

Oavsett vilket tempo din träning har kan du räkna med att svettas rejält under passet. Pingis är en sport som snabbt får pulsen att jobba. Du bör med andra ord använda kläder som är anpassade för träning. Satsa på t-shirts i funktionsmaterial som andas. En tightare design är också att föredra för att slippa irriterande tyg som hänger löst. Med ett svettband runt handleden kan du snabbt få bort rinnande svettdroppar som försämrar din sikt och koncentrationsförmåga.

Ett avslutande tips när det gäller utrustning är att köpa ett begagnat pingisracket. Kolla upp på kommunen, [svenska kyrkan:https://www.vlt.se/logga-in/byteshelg-for-sport-och-lek-i-hokasen-svenska-kyrkan-haller-i-tradarna erbjuder bytesdagar] eller loppis. Har du tur kan du fynda ett helt paket med både bord, racket och bollar!